Президентът на Ювентус Жан-Клод Блан ще използва срещата на G14 в Манчестър, за да поговори с колегата си от Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге, и да започне диалог за евентуален трансфер на Франк Рибери.

Блан е в Англия, заедно с останалите лидери на големите отбори, за да дискутират футболни проблеми, но целта му е най-вече да се добере до Румениге. Според италиански източници, босът на Юве ще използва шанса си да представи на Байерн визията си как точно може да се случи трансфера, и да убеди германците, че офертата на „Старата госпожа” ще е по-изгодна.

Ювентус ще има доста тежка задача, да изпревари Реал Мадрид в битката за Рибери, тъй като испанците използват Зинедин Зидан за свой посредник. Миналата седмица обаче бордът на директорите на „бианконерите” се събра и гласува сериозен бюджет за трансфери през лятото, така че поне от финансова гледна точка може да има съвпадение с Байерн Мюнхен.

Освен това се смята, че Блан ще използва и Джанлуиджи Буфон за примамка, като го предложи за размяна, тъй като знае за интереса на „баварците” към стража.