Президентът на Бреша Масимо Челино заяви, че ще спази обещанието си и ще продаде Сандро Тонали. Той сподели, че поема 50% от вината за раздялата с Марио Балотели. Тимът изпадна в Серия Б и целта през следващият сезон е отново да се завърне сред най-добрите в Италия.

Gulliver/GettyImages
52 снимки

„Разсеян съм, повярвайте ми. Въпреки това не съм разстроен от изпадането, защото този сезон беше просто безкрайна агония и не можех да чакам да свърши. Аз съм боец, но не мога да отрека, че имаше известна умора“, заяви Челино.

„Направих грешки, поемам своята част от отговорността и подценявах рисковете дори от миналото лято. Това е моят личен провал. Имаше някои недоразумения с Корини от самото начало, както той се надяваше на някои неща, така се надявах на други. Той ми изглеждаше като различен човек, Единственото ми оправдание е, че имах твърде много неща за мислене, с подобряване на стадион, закупуване на тренировъчно игрище и трансферния пазар“, добави още той.

Големият преврат, който Бреша направи миналото лято бе да доведе Марио Балотели като свободен агент, но играта за родния му клуб се оказа изпълнена с обичайните трудности.

„Това беше отбор, който се основаваш на ентусиазма след промоцията от Серия Б и признавам, че не защитих достатъчно тази алхимия, така че тя беше унищожена. Подгоних звезда в небето и свалих окото си от отбора, който имаше възможности да избегне изпадането , дори и без Балотели. Той обърка някои неща, аз също го сторих, разделяме вината 50/50. Мислех, че може да ми помогне, но предполагам, че очакванията ни бяха неоснователни“, разказа Челино.

С изпадането на Бреша, тимът със сигурност ще се раздели със звездата си Сандро Тонали през това лято.

„Дадох обещание на Сандро и възнамерявам да го спазя. Продължаваше да се развива през тези две години. Имаше мускулни проблеми преди спирането на първенството, а след това трябваше да се справя с огромен натиск, който панда на раменете му. Сандро може да си тръгне, но съжалявам, няма да продавам никой друг“, завърши президентът на Бреша.