Италианският премиер Джузепе Конте нареди тази вечер да бъдат спрени всички спортни състезания в страната, включително футболното първенство, предаде Франс прес.

Това са част от безпрецедентните мерки за овладяване на разпространението на коронавируса, които ще влязат в сила в цялата страна от утре, вторник.

"Няма причина мачовете и спортните събития да продължат. Съжалявам, но всички тифози трябва да се съобразят", каза италианският премиер на пресконференция.

Няколко часа по-рано Италианският олимпийски комитет препоръча всички спортни състезания в страната да бъдат спрени до 3 април.

Конте не уточни какво ще стане с мачовете от европейските клубни турнири по футбол, които трябва да бъдат изиграни в Италия през следващите седмици.

Междувременно бе съобщено, че първата осминафинална среща от турнира Лига Европа между отборите на Севиля (Испания) и Рома (Италия) в четвъртък ще се играе пред празни трибуни.

Мачът реванш от осминафиналите от Шампионската лига утре между Валенсия (Испания) и Аталанта (Италия) също ще се играе без публика.