Отборът на Лацио бе официално представен пред феновете си за новия сезон в италианската Серия А и Лига Европа с двубой срещу Осасуна, преди който бе показана и спечелената в Пекин Суперкупа на Италия след победа над шампиона Интер с 2:1 на 8 август.

Най-интересно на Олимпико не бяха новите попълнения на римляните, а присъствието в състава на Давиде Балардини на триото Горан Пандев, Кристиан Ледесма и Лоренцо де Силвестри. Тримата искаха на напуснат клуба, но изглежда ще останат при орлите и за предстоящия шампионат.

Най-много аплодисменти от новопривлечените играчи получиха бившите аржентински национали Лионел Скалони и Хулио Крус, както и дебютиралият наскоро за Португалия Елисеу Дош Сантош, и Роберто Баронио, който е бивш национал на Италия.

Другите нови в Лацио са Албано Бицари, Рикардо Бонето, Мариано Стендардо, Фабио Фирмани, Айоделе Макинва, Томазо Берни и Лукас Корея.

Орлите завършиха при равенство 1:1 контролата с Осасуна, като Мауро Сарате изравни в 36-ата минута, след като Хуанфран бе дал преднина на испанския тим в 23-ата минута.