Жуниньо Пернамбукано се завръща в титулярния състав на Олимпик Лион. Бразилецът не взе участие в съботното гостуване на Сент Етиен. Тогава шампионите победиха с 3:1, а халфът бе запазен за днешния осминафинал от Шампионската лига срещу Рома.

Първата среща в Рим завърши 0:0 и бе белязана от много груби прояви на играчите на двата отбора. Балтиите не останаха ненаказани от „любимия” на милиони левскари Майк Райли и той вдигна 11 жълти картона. Броят им е рекорден за мачовете от всички издания на най-богатия турнир до момента.

В последните три сезона французите неизменно играха на четвъртфиналите, като във всеки един от случаите постигаха победи в гостуванията на фаза осминафинали. Тази серия бе прекъсната от нулевото равенство в Рим.

По този повод Жерар Улие заяви: „Рома са най-силният отбор, с който сме играли досега на този етап от турнира. Ще трябва да запазим нашата стабилност. Нуждаем се от индивидуална или колективна брилянтност, а също така и от късмет.”

Улие ще може да разчита на завърналите се след контузия Силвен Вилтор, Алу Диара и Карим Бензема. Единственият отсъстващ за шампионите на Франция е наказаният Джереми Тулалан.

Най-голямата трудност пред очертаващия се да излезе като титуляр Диара и пред целия отбор на Лион ще бъде опазването на символа на римляните в последните няколко години Франческо Тоти.

„Франческо прави много за отбора и за нашия град и очаквам голямо представяне от него.” – каза наставникът на Рома Лучано Спалети – „Това е критичния момент от сезона. Аз не искам да живея с изминалите резултати, защото бъдещето все още вещае много. Лион е отличен отбор, но ние можем да излезем като оптимисти за този мач. Ние няма да играем за 0:0.”

За Рома след разтежение на бедрото се завръща бразилското острие Тадей. В игра ще видим отново и румънския национал Кристиян Киву.


Вероятни състави:
Лион: Купе, Клерк, Скилачи, Крис, Абидал, Тиаго, Диара, Жуниньо, Гову, Малуда, Фред.
Рома: Дони, Панучи, Киву, Мексес, Тонето, Писаро, Де Роси, Тадей, Перота, Мансини.