Инталианските грандове Рома и Милан подобно на английските Ливърпул и Арсенал ще се изправят днес един срещу друг за четвърти път през този сезон в двубой от 30-ия кръг на италианската Серия А. Римляните имат актив от две победи и едно равенство в досега изиграните три срещи, като изхвърлиха Милан от купата на Италия, а в мача за първенството записаха историческа победа на Сан Сиро за първи път от 20 години насам. Двата тима могат да се срещнат евентуално и на полуфинал в Шампионската лига, ако успеят да преодолеят съответно Манчестър Юнайтед и Байерн в четвъртфиналната фаза на турнира.

Наставникът на домакините Лучано Спалети ще бъде доволен, ако успее да отпразнува своя мач № 100 начело на тима с победа над Роналдо и компания. Трите точки са важни и за двата отбора обаче и гостите няма да се дадат без битка. При успех Рома най-малкото ще задържи преднината си от 9 точки пред третия Лацио, докато за „росонерите” няма друга алтернатива освен победа, ако искат да догонят четвъртия Палермо и да се опитат да намерят място сред първите четири места, които дават право на участие в Шампионската лига.

Добра новина за Рома е завръщането на Криситан Киву, който претърпя операция на носа преди три седмици, но Акуилани и Мартинез все още лекуват контузии.

Очаква се също така наставникът на „вълците” Лучано Спалети да даде почивка на Перота и Тонето, за да ги запази за важния мач срещу Манчестър Юнайтед в сряда.

Карло Анчелоти ще трябва да се оправя без Каладзе, Сержиньо и Амброзини, които са контузени, както и без наказания за една среща Бонера. Бориело обаче е на линия, след като тримесечното му наказание за употреба на забранени стимуланти приключи.

Вероятни състави:

Рома: Дони, Панучи, Мексес, Киву, Касети, Мансини, Де Роси, Пизаро, Тадеи, Вучинич, Тоти

Милан: Дида, Одо, Неста, Шимич, Янкуловски, Гатузо, Пирло, Зеедорф, Кака, Оливейра, Роналдо

Начален час 21:30 българско време.