Старши треньорът на Рома Руди Гарсия подготвя истинска чистка след края на настоящия сезон, съобщава „Corriere dello Sport“. Френският специалист остана изключително разочарован от изявите на някои играчи, с които е взел категоричното решение да се раздели. В същото време треньорът на Рома ще разчита други играчи да бъдат задържани.

Гарсия иска Рома да привлече Раджа Наинголан с постоянен трансфер от Каляри.

Костас Манолас и Алесандро Флоренци са едни от малкото футболисти, които могат да бъдат спокойни за мястото си в отбора.

Мапу Янга-Мбива и Давиде Астори ще бъдат поставени в трансферния списък, както и Сейду Кейта.

Гарсия има колебания относно Миралем Пянич и най-вероятно двамата първо ще проведат разговор и едва след това французинът ще вземе решение дали ще разчита на босненския полузащитник.

Рома може да продаде Пянич с оглед засиления интерес към него и добрите финансовите средства, които могат да постъпят в клуба.

Даниеле Де Роси почти сигурно ще продължи кариерата си в МЛС, докато Кевин Строотман може да бъде сигурен за позицията си в състава на Руди Гарсия.

Франческо Тоти и Хуан Итурбе ще бъдат част от Рома и през следващия сезон, но останалите играчи в атака, включително и Жервиньо ще бъдат продадени.