Селекционерът на Италия Чезаре Прандели обяви, че би могъл да викне в отбора за Световното в Бразилия ветераните Франческо Тоти (Рома) и Лука Тони (Верона) само ако става дума за извънредна ситуация.

Двамата опитни бойци показаха страхотна форма през сезона въпреки напредналата си възраст и мнозина очакваха поне да попаднат в разширения състав. Това обаче не се случи по решение именно на Прандели.

„Доволен съм, че изпитвам съмнения за това кой да взема. Преди две години почти нямах такива главоболия“, обясни специалистът. „Този път са повече и това е добре. Ако един треньор може да избира между 8 и 9 футболисти, това означава, че разполага с проект.“

„Преди няколко месеца беше много по-зле, защото някои от хлапетата още не бяха пораснали. Сега обаче Дестро и Имобиле напреднаха и ни дават окуражителни знаци. Младите хора са актив, а не притеснение. През 1978 година Кабрини и Роси бяха младоци, но в Аржентина те бяха водещите фигури. Няма за какво да се тревожим.“

„Тони и Тоти? Това са двама шампиони и няма да ги отписвам окончателно. Нека го кажем така – в извънреден случай, ще знам кой да повикам“, допълни Прандели.