Старши треньорът на Фиорентина Чезаре Прандели заяви преди срещата с Милан тази вечер от втория кръг на Срия А, че неговите момчета ще трябва да се изправят срещу най-добрият отбор на Стария континент.

От своя страна наставникът на носителите на Суперкупата на Европа, които спечелиха трофея миналия петък срещу Севиля, Карло Анчелоти сподели, че няма да прави ротация на футболистите си за двубоя срещу „виолетовите” тази вечер.

„Ще гостуваме на най-добрия тим в Европа. Моите футболисти са длъжни да се борят до последно, във всяка фаза на играта. Това е единственият начин, по който можем да спечелим срещата”, категоричен бе Чезаре Прандели.

„Не мисля, че Милан ще е в лошо физическо състояние, а този мач ще ни даде яснота на какво ниво сме”, допълни старши треньорът на Фиорентина.

Наставникът на Милан пък заяви, че няма да предприеме ротационната формула за този двубой: „Мисля, че Гатузо ще може да се появи в игра. Фиорентина е сериозен съперник, Ако победим в този мач, ще можем да потвърдим претенциите си за шампионската титла.”