Старши треньорът на Фиорентина Чезаре Прандели получи приза за Феърплей, връчван от миланските списания Finanza и Italia Oggi. Освен, че е много уважаван футболен специалист, Прандели е уважаван в цяла Италия заради отношението си към играта и участниците в нея. Наставникът се въздържа от каквито и да било критики по адрес на реферите и е любимец дори сред треньорите и играчите на противниковите отбори заради спортсменството си.

Днешната награда бе присъдена заради неговите: „изключителни човешки и професионални качества, интелигентността и моралните му принципи, които той предава и на своя отбор”.

„Това е много специален момент за мен и още един приз, който получавам във Флоренция,” каза Прандели на церемонията в Милано. „Аз съм щастлив и за мен е чест да съм част от това събитие. Не искам да звуча самонадеяно, но феърплеят е нещо, което при мен си идва отвътре. Трудно е да запазиш самообладание, и на мен ми се случва да избухна понякога, но това трае само няколко секунди, не повече.”

„Трябва да се научим да оставяме проблемите зад себе си в края на мача. Разбирам сложността на емоциите, разликата в състоянията, но трябва да има прецизни правила. Това, което наричаме „трето полувреме” не трябва да е задължение, а навик за нас,” добави Прандели.

Наставникът на Фиорентина вече спечели „Златната пейка”, за успехите си с „виолетовите” миналата година, но отстъпи на Лучано Спалети при връчването на италианските футболни Оскари.