Селекционерът на италианския отбор по футбол Чезаре Прандели призна, че е подписал нов договор и ще остане начело на „скуадра адзура“. Специалистът също така заяви, че не изключва Франческо Тоти и Антонио Касано от плановете си за 23-мата, с които ще отиде на Мондиала в Бразилия.

„Аз лично бях трогнат от предложението на федерацията. Горд съм, понеже те ми предложиха контракт още преди да съм постигнал някакви резултати“, обясни италианският тактик.

„Може би заради всичко, което направих през последните години, но но след няколко месеца ни очаква нещо много важно. Федерацията ми предложи договор и аз приех. Още не сме обсъждали детайлите, но на практика сделката е приключена.“

„Дали вратите за Касано и Тоти са отворени? Абсолютно да. Никога не затварям вратата пред когото и да било. Явно ни предстои избор, като оценим фитнес нивото и така нататък. Касано и Тоти са двама страхотни професионалисти, но същото важи и за някои млади футболисти.“

„Със сигурност ще има умора в нашия отбор след тежки сезон, но това важи и за останалите. От нас зависи да намерим правилната енергия, защото в Бразилия ни чакат доста трудности“, завърши Прандели.