Селекционерът на Италия Чезаре Прандели ще обяви в неделя състава си за приятелския мач срещу Испания, като вече започнаха спекулациит както около това кой ще попадне в него, но също и в тренировъчния лагер преди Световното първенство в Бразилия.

Очаква се за мача срещу „ла фурия роха“ тактикът да повика 27 души, като съмнения около имената има само на три от постовете.

Единият е позицията на третия вариант, като дилемата пред Прандели е Антони Миранте и иначе прекратилия кариерата си в националния тим Морган Де Санктис.

Контузията на Марио Балотели в рамото пък поставя под въпрос включването му, като в същото време никак не са малки шансовете на Чиро Имобиле да го замести. Габриел Палета най-вероятно ще бъде сред посочените защитници, а Марко Верати ще попадне сред халфовете.

Програмата на Италия пред мача включва среща в понделник по обед, представяне на новите екипи, пътуване до Мадрид и първа тренировка в испанската столица, която ще е открита за медиите. Във вторник тимът ще тренира на „Висенте Калдерон“, докато в сряда мачът започва в 23 часа българско време.

Вероятен състав на Италия:

вратари – Буфон, Сиригу, Миранте/Де Санктис

защитници – Маджо, Киелини, Бардзали, Бонучи, Абате, Кришито, Палта, Огбона, Астори

халфове – Де Роси, Монтоливо, Верати, Маркизио, Кандрева, Джакерини, Пирло, Тиаго Мота, Поли, Пароло/Акуилани

нападатели – Черчи, Инсиние, Освалдо, Джилардино, Балотели/Имобиле