Селекционерът на Италия Чезаре Прандели заяви, че за него не би било проблем, ако Скуадра Адзура бъде извадена от Евро 2012, заради поредния скандал за уреждане на мачове, който се вихри на Апенините.

В началото на седмицата в Италия започна ново сериозно разследване, като полицията обискира дори лагера на националния отбор, където рови из вещите на заподозряния защитник Доменико Кришито, а също така обиск имаше и в дома на треньора на Ювентус Антонио Конте. Бившият италиански национал и настоящ капитан на Лацио Стефано Маури дори бе арестуван.

Освен това бе започнато разследване и срещу вратаря на Италия и Ювентус Джанлуиджи Буфон, чието име бе свързано в участие в нелегалния залагания за над 1,5 милиона евро, при положение, че футболистите в Серия А имат забрана да залагат.

„Ако ни се каже, че за футбола би било по-добре да не участваме на Европейското, това не би било проблем за мен. Има неща, които вярвам, че са по-важни от това“, каза Чезаре Прандели.

„Предпочитам да говорим само за футбол, но събитията говорят обратното“, коментира Прандели почти криминалните обстоятелства около тима му в последните дни.