Селекционерът на Италия Чезаре Прандели заяви, че тимът му трябва да бъде обновен, за да може да се представи успешно и на Мондиал 2014, както го направи на Евро 2012, където стигна до финала.

„Трябва да направим така, че да комбинираме добър футбол с постигането на резултати, да се класираме, без да се връщаме към нуждата за обновяване на отбора“, каза Прандели, чийто тим е сред съперниците на България в квалификациите за Мондиал 2014.

„В края на краищата, това е нещото, което Испания направи, след като спечели Световното първенство през 2010 година. Те промениха 50% от състава си, прицелвайки се в Евро 2012.“

„Съвсем естествено е да се сблъскаш с някои първоначални трудности, но нашата цел е да прекараме националния отбор през това препятствие и на Мондиал 2014.“

„Не е лесно, но ние трябва да го направим, защото отборът на Италия трябва да бъде обновен поне частично. Няма да има нови лица при повиквателните за следващите мачове, защото вече повикахме доста такива“, заяви наставникът на Италия, който бе пратил покани на много младоци за мачовете с България и Малта на старта на световните квалификации.