Италианският национален селекционер Чезаре Прандели даде висока оценка на футболистите си за представянето им на европейското първенство до този момент. Световните шампиони от 2006 година се класираха на второ място в група "С" и ще играят на четвъртфиналите срещу Англия.

"Тази Италия заслужава висока оценка. Играхме добре в дебютния мач срещу отбора на Испания, който години наред ще бъде сред водещите в световния футбол. Срещу Хърватия се представихме великолепно в по-голямата част от двубоя, а в последния мач от групата спечелихме срещу отбор с невероятен характер. Именно срещу ирландците създадохме много положения, но без да рискуваме нищо, с което изпратихме предупредителен сигнал към другите отбори. Момчетата заслужават поне седмица по десетобалната система за духа, който показват на европейското първенство", каза Прандели.

Италианският селекционер похвали и нападателя Марио Балотели, който вкара срещу Ирландия за крайното 2:0. Той обаче го предупреди, че трябва да бъде по-отворен към критики.

"Той трябва да приема по-добре критиките. Ако някой от отбора изисква повече от неговото игра, то това се случва, защото Балотели може да го направи. Марио е такъв. При него всичко зависи от настроението му, но дълбоко в себе си той е златно момче. Денят, в който разбере, че никой не го преследва, а че всички се опитваме да му помогнем да порасне, Балотели ще бъде един голям шампион", добави Прандели.