Фиорентина е близо до второ поредно участие във финала за купата на Италия. За да стане възможно това обаче, съставът от Флоренция ще трябва да се представи поне толкова добре, колкото в снощната първа полуфинална битка срещу Аталанта. Преднината от 1:0, която успяха да извоюват „виолетовите“ със сигурност им дава някакво предимство за реванша в Бергамо след 3 седмици, но Винченцо Италиано и компания имат доста работа за вършене преди да достигнат до втори пореден финал за Копа Италия. 

Спечелването на трофей ще бъде най-добрия начин за Фиорентина да изпрати Италиано, който почти сигурно  напуска клуба в края на настоящата кампания. Сега, бившият футболист на Ювентус Масимо Мауро, посъветва италианския специалист да помисли внимателно още веднъж преди да предприема следващата крачка в своята кариера. Според Мауро, Винченцо Италиано трябва да остане начело на „Ла виола“ и да се бори Фиорентина да се завърне в Шампионската лига в близко бъдеще.

„Не зная защо Италиано желае да си тръгне от Флоренция, тъй като той върши доста добра работа и смятам, че това се вижда от всички. Фиорентина вече е клуб на друго ниво и не може да не се отбележи цялостното развитие на клуба и успехите, които бяха постигнати. Резултатите ясно показват, че отборът върви в правилната посока, а мечтата на тифозите е  отново да видят Фиорентина в Шампионска лига. За мен, Италиано трябва да остане и да продължи да развива своя проект, и клубът определено разполага с потенциал за нещо сериозно в близко бъдеще“, каза Мауро.