Треньорът на Верона Иван Юрич засипа с комплименти треньора на Аталанта Джанпиеро Гасперини. Двамата  работиха заедно в Дженоа. 
"Когато играх за Дженоа, той бе мой наставник, после пък имах възможността да бъда негов асистент. Чест е за мен, че го познавам и мога да се уча от един от най-добрите.
Футболът, който той изповядва се харесва на хората, а  Аталанта заслужено е на трето място в класирането, с огромни шансове поне за втората позиция. Моето мнение е, че Джанпиеро Гасперини е най-добрия треньор в Италия, а в световен мащаб само Клоп и Гуардиола са пред него. 
 
Почти никой не бе чувал за Гасперини преди да поеме Аталанта, а сега всички му се възхищават.  Той бе доста подценяван в Интер, там нещата не му се получиха и хората веднага го обявиха за слаб треньор, това не беше никак приятно. Години по-късно обаче виждаме какво се случва,  всички се учат от него, не само в Италия", заяви Иван Юрич.
 
Похвалите към бившия наставник на Интер са напълно заслужени, защото Гасперини наистина върши чудеса с Аталанта. Не говорят само резултатите, но и атрактивният и атакуващ футбол, който играят „бергамаските" и изобщо не е случаен фактът, че тимът е с най-резултатното нападение в Серия А.