Един от грандовете на италианския футбол Милан направи поредна издънка в Серия А. „Росонерите” загубиха като гости на Аталанта с 1:2 и по този начин разочароваха за пореден път своите фенове през този сезон.

Двубоят бе от 12-тия кръг на шампионата, но бе отложен, заради ангажиментите на Милан в Световното клубно първенство.

Старши треньорът на световния клубен шампион Карло Анчелоти заложи в атака на Алешандре Пато и Алберто Джилардино, а суперзвездата Роналдо остана на резервната скамейка.

Началото на срещата не предвещаваше подобен развой. Милан започна силно и съвсем заслужено успя да поведе в резултата в 16-тата минута чрез Дженаро Гатузо, който се възпозлва от неразбирателство в отбраната на домакините.

Постепенно обаче Аталанта изравни играта и до края на полувремето успя да изравни резултата чрез Лангела в 42-рата минута. Той елегантно се измъкна от двама футболисти на Милан и промуши топката в долния десен ъгъл на пазилия в този мач Желко Калач.

Домакините стигнаха до пълен успех в 68-мата минута след гол на Тисоне, който по този начин оформи крайното 2:1. До края на срещата „росонерите” не можаха да изравнят, въпреки че в игра влезе и Роналдо.

След поредната загуба в Серия А Милан остана на незавидното 10-то място с 24 точки, но и с два мача по-малко от отборите пред себе си, сред които е и Аталанта. Тимът от бергамо заема 9-та позиция с 25 точки.