Наставникът на ПСВ Айндховен Марк ван Бомел е един от основните кандидати, които могат да наследят почти сигурно напускащия Дженаро Гатузо след края на сезона в Милан, предават медиите в Италия.

Именно името на холандецът е последното, което се обсъжда, а шефовете на „росонерите” са останали впечатлени от работата на бившия футболист на тима в Милан. Той направи 50 срещи за клуба между 2011-а и 2012-а, като спомогна на отбора да спечели последната титла в Италия.

Той се намира през първия си сезон в ПСВ, като 42-годишният специалист и отборът му са втори във временното класиране, но с равни точки с лидера Аякс. Разликата идва от попадения, с които тимът от Айндховен е втори.

Бившият халф на Холандия се опитва да интегрира множество млади таланти в ПСВ, като от Милан силно се интересуват от Стивън Бергвайн. La Repubblica продължава, че ако Ван Бомел застане начело, то той ще е поредният наставник на Милан, който е бил доскорошен играч в тима – Кларънс Зеедорф, Филипо Индзаги и Рино Гатузо.