Полският нападател на Дженоа Кжищоф Пионтек, който прави впечатляващ старт на сезона заяви, че е чул за интерес на Барселона към него, но каталунците разполагат с Луис Суарес.

23-годишният футболист е водещият реализатор в Серия А с 9 гола в първите 8 кръга.

Пионтек преследва рекорд на Габриел Омар Батистута, който през сезон 1994/95 вкара голове в 11 последователни кръга с екипа на Фиорентина.

Полският футболист от началото на сезона е отбелязал голове за Дженоа в осем последователни кръга.

Единствено легендарният аржентински нападател Габриел Омар Батистута е тръгвал с по-дълга серия от голове в италианския шампионат, като има попадения в първите си 11 мача за Фиорентина.

„Чух, че Барселона ме иска, но не мисля, че е така, защото те разполагат със стрелец от калибъра на Луис Суарес“, коментира Пионтек пред „DAZN“.

„Опитвам се да не чета вестници. Когато говорят за мен или бъдещето ми, не гледам толкова напред“, добави полякът.

„След силния минал сезон бях сигурен, че ще направя голям скок. Стремя се максимално да помогна на отбора. Сега се намирам в подем, но не знам къде ще бъда след шест месеца“, продължи той.

„Трудно ще подобря рекорда на Батистута и честно казано не мисля за това. В следващите мачове ще се изправим срещу отборите на Ювентус и Интер, които имат много силни защити. Аз винаги се стремя да вкарвам голове. Така ще бъде и в тези два мача“, каза още Пионтек.