Нападателят Лукас Подолски разкри, че сам не е пожелал при преотстъпването му от Арсенал в Интер италианците да разполагат с клауза, която им позволява да го откупят.

Германският национал, който е подложен на жестоки критики в Италия заради слабата си форма, не е търсил избавление от проблемите, съпровождащи кариерата му в Лондон. Световният шампион пристигна през януари, но все още няма попадение за „нерадзурите“, което накара ежедневникът „Гадзета дело спорт“ да го определи като едно от най-лошите зимни попълнения през сезона изобщо.

„Не съм човек, който се пречупва в мига, когато нещо се обърка“, коментира Подолски. „Хората, които са хипер-критични не могат да ме накарат да се паникьосам.“

„Не съжалявам, че преминах в Интер. Може би трябва да се зададе въпросът дали трансфер по средата на сезона ти оставя достатъчно време за адаптация и дали друго първенство е добър вариант за мен.“

„В интер преживях някои нетагивни ситуации, но виждам и светлата страна на цялата история. Като цяло е по-лесно да критикуваш някого, който е дошъл под наем. Главата ми в Арсенал още не е приключена, защото Интер няма опция за откупуване. Бях първият при разговорите с клуба, който изясни, че не искам избавление“, допълни Подолски.