Легендата на Италия Андреа Пирло се изказа изключително ласкаво за халфа на Пари Сен Жермен Марко Верати. 

В интервю за „Екип” бившият футболист на Интер, Милан и Ювентус сподели, че е впечатлен от представянето на Верати през настоящия сезон. 

24-годишният полузащитник се превърна в ключова фигура както за клубния си тим, така и за националния отбор и според Пирло именно той ще е бъдещето на Скуадра Адзура.

"Той е наистина страхотен футболист и без съмнение ще бъде бъдещето на италианския и европейския футбол в следващите години. Играе на позиция, подобна на моята, но двамата сме много различни. Верати използва много по-често къси пасове, както и да дриблира с топката, отколкото го правя аз. Той е най-добрият футболист в момента и ще бъде такъв и утре. След края на двубоя с Барселона му изпратих съобщение, в което го поздравих за представянето му. От своя страна той ми отговори, че това е било съобщението, което е харесал най-много през онази вечер. След това му казах, че е и на път да стане номер 1, тъй като смятам да сложа край на кариерата си”, допълни 37-годишният Пирло, който в момента носи екипа на тима от Мейджър Лийг Сокър Ню Йорк Сити.