В последния мач от кръга в италианската Серия А, късно снощи съставът на Беневенто допусна минимално поражение от Сасуоло с 0:1. Въпреки тази загуба, възпитаниците на Филипо Индзаги поне на този етап могат да се чувстват спокойни за съдбата си в „калчото“, като целта оцеляване в елита на Италия е почти изпълнена.

„Вещиците“ се нуждаят от още няколко точки, за да си осигурят спасението и на теория, а  „супер Пипо“ вярва, че неговият отбор  много скоро ще свърши работата си и без напрежение ще доиграе сезона.

„Никога не е приятно да загубиш вкъщи, но допуснахме прекалено лек гол, който ни костваше поне точката. Не мога да отрека, че момчетата опитаха да отговорят, направиха всичко възможно да изравнят, но Сасуоло имаха един невероятен Консили, който успя да измъкне мача. Вратарят е важна част от всеки тим, а техният страж се представи чудесно. Не вярвам тази загуба да е фатална за нас, тъй като засега сме далеч от опасната зона, но е добре да знаем, че работата все още не е свършена. Близо сме да изпълним поставените цели, но трябва да останем концентрирани. Изненадахме всички специалисти с нашето представяне и след известно време ще можем да се наслаждаваме на заслужена почивка, но преди това са ни нужни няколко точки, за да се успокоим. Тъжен съм, че феновете ги няма на трибуните, за да се радваме заедно, но дано нещата се променят по-скоро и хората отново се завърнат на стадиона“, каза бившият италиански национал.