Треньорът на Фиорентина Стефано Пиоли беше меко казано гневен след загубата на своя тим срещу Ювентус у дома с 0:2. Наставникът потърси сметка на главния съдия Марко Гуида и неговият екип, които отмениха отсъдена дузпа за „виолетовите” след консултация със системата за видеоарбитраж (ВАР).

Скандално! Юве се надсмя над Фиорентина и ВАР

Поредното противоречие в Серия А се породи от това, че съдиите разглеждаха ситуацията цели 3 минути, докато Жордан Верету беше заложил топката на бялата точка. В крайна сметка Гуида отсъди, че е Марко Бенаси е бил в засада преди да центрира, а Джорджо Киелини да спре с ръка пътя на топката в наказателното поле. Проблемът е в това, че същите повторения, до които достъп имаха и съдиите показаха, че не Джовани Симеоне, а бранителят на Ювентус е човекът, който играе не веднъж, а два пъти с топката в опит да я изчисти, преди тя да поеме към Бенаси.

„Отне им цял живот време да решат”, възропта Пиоли. „Обяснението бе, че дузпата е станала след ситуация на засада, но аз не приемам това решение. Алекс Сандро прави две докосвания. Не едно, а две. Трудно е да повярвам, че това не е умишлена опит за игра с топката. Второто докосване няма как да е случайно.”

„За мен това не е засада. Реферът се нуждаеше от над 3 минути, за да вземе решение. Как е възможно да не разгледа всичко подробно през това време?”

„Джовани Симеоне работи много и се представи добре. Създаде проблеми на Ювентус в решителни ситуации, създаде шансове, но срещу такава защита е трудно.”

За Юве първия гол отбеляза продаденият това лято от Фиорентина Федерико Бернардески. Италианецът се израдва бурно на попадението, поради което при смяната си бе освиркан свирепо от „Артемио Франки”. „Честно да си призная, не съм гледал дали Бернардески се е радвал или не. Неговият гол не ме вълнува. Мога да кажа само, че стената не бе построена добре, Спортиело допусна грешка тук. Ако Бернардески бе вкарал с шут над стената, той щеше да обере овациите, но тук става дума за грешка на вратаря”, допълни Пиоли.