Племейкърът на Рома Миралем Пянич се изказа много ласкаво за отбора на Барселона и отбеляза, че лесно би се разбирал с останалите футболисти на каталунците.

Босненският национал е един от играчите, около които се шуми изключително интензивно напоследък. Той бе свързван предимно с трансфер в Пари Сен Жермен, който вече започна преговори за неговото привличане.

Това обаче не попречи на Пянич да засипе със суперлативи отбора на Барселона. „С толкова добри футболисти ще бъде лесно да бъдеш разбран на терена“, каза той. „Бих се адаптирал много добре към техния стил на игра, както го сторих в Рома на Руди Гарсия.“

„Там ще мога да демонстрирам най-доброто от качествата си. Барса не е никак лоша дестинация и като град, и като климат.“

„ПСЖ също е добър отбор, невероятно е това, което правят. Няма да забравя дебюта си за Метц, който беше срещу тях. Никой не знае какво ми готви бъдещето, особено сега, когато ПСЖ градят интересен проект. Това е клуб, който се готви да спечели Шампионската лига и който ще бъде сред топ 10 на Европа. А за един футболист е важно да печели титли“, допълни Пянич.