Същински трилър за финал приключи сезона за Болоня и Наполи, след като домакините взеха успеха с 3:2 в мач от 38-ия кръг в италианската Серия А. Два гола на Федерико Сантандер (43 и 88) и един на Браим Джемаили (45) бяха попаденията за тима от Реджо Емилия, а Файзи Гулам (57) и Дрийс Мертенс се разписаха за вицешампиона в Италия.

С успеха си Болоня зае десетото място в крайното класиране с 44 точки, но добрата новина за бившия тим на българина Николай Илиев е, че завършекът на кампанията дойде със седем поредни домакински победи. Наполи, воден от Карло Анчелоти, пък финишира за пореден сезон зад шампиона Ювентус на 11 точки зад „бианконерите”.

Иначе всичко на „Ренато Дал’Ара” стартира в 43-ата минута, когато Родриго Паласио центрира прелестно отляво за Сантандер, а стрелецът отблизо с глава не пропусна да открие – 1:0. В самия край на първото полувреме пък Сантандер пусна за Джемайли в центъра, който напредна и с мощен удар пред границата на наказателното поле с левия крак удвои актива на домакините.

В 57-ата минута на мача пък Фабиан Руис изведе прелестно отляво Файзи Гулам, а крайният бранител на Наполи стреля мощно по диагонала и намали резултата. 20 минути по-късно Юнес Амза бе видян в наказателното поле и сви за Дрийс Мертенс, който отблизо пък изравни резултата.

Все пак трите точки останаха за Болоня, след като в 88-ата минута Дайкс стреля по диагонала, но Сантандер прецени да отклони топката с глава. Това бе достатъчно, за да може траекторията ѝ да се промени и да влети за трети път във вратата на Орестис Карнезис.