Владимир Петкович пусна специално обръщение, в което заявява, че той все още е треньор на Лацио. Столът на босненеца се клати още от началото на сезона, а в момента ситуацията е безкрайно любопитна, тъй като тренировките на отбора се водят от Едоардо Рея.

На 6 януари столичани имат много важно дерби с Интер, а до момента не може да се разбере кой всъщност е наставник на тима.

Петкович разгневи началниците си не само със слабото представяне на „лациалите“, но и с приемането на офертата да бъде селекционер на Швейцария. В новата си длъжност той ще встъпи от юли. Тогава изтича договорът му с италианския тим, но „римските орли“ обвиниха балканския специалист в лъжа и предприеха съдебни действия заради нарушаване точките по контракта му.

„Петкович научи новините за правните действия с изненада и разочарование“, заяви адвокатът му Пако Д’Онофрио. „Веднага след като подписа договора с Швейцария на 23 декември, той взе моралното решение – тъй като нито спортното, нито гражданското право го изискват – да информира президента Лотито, преди новините да станат публично достояние. Той отново го увери в твърдите си намерения да продължи проекта в Лацио до края на сезона.“

„По време на всичко това Петкович спази всеки закон и правило и никога не е имал намерение да навреди на Лацио, на президента на клуба – който винаги е вярвал в него – или на играчите, които винаги са се отнасяли с уважение.“

„Тъй като до момента не налице освобождаване по силата на съществуващите правила, треньорът с гордост се смята за наставник на Лецио и ще иска лична дискусия с президента Лотито, за да изясни това абсурдно объркване“, каза още Д’Онофрио.