Новото попълнение на Интер Иван Перишич заяви, че лесно е взел решението да се откаже от Шампионската лига и да премине на "Джузепе Меаца".

"Това, че можех да играя в Шампионската лига този сезон, по никакъв начин не повлия на решението ми да премина в Интер. Планирам да играя в нея през следващата година с новия ми отбор", каза Перишич, който пристигна в Милано в последния ден на трансферния прозорец от състава на германския вицешампион Волфсбург.

"Когато голям клуб те иска толкова дълго време, въпреки упоритостта на Волфсбург, нямаше как да взема друго решение. Интер имаше трудности миналия сезон, но сега имаме потенциала да се справим много по-добре", каза 26-годишният хърватин.

"Рано е още да говорим за титлата, но не трябва да имаме таван на амбициите", каза халфът.

Относно предстоящото дерби с Милан в неделя, Перишич добави, че е наясно колко важен е мачът за привържениците на "нерадзурите".

"Ще направим всичко по силите си, за да спечелим мача. Още не познавам новите си съотборници добре, така че моята първа задача е да тренирам усърдно през седмицата, за да мога да съм готов за уикенда", каза още Иван Перишич.