Италианският нападател на Саутхемптън Грациано Пеле призна, че той самият е единственият виновник за седемгодишното си отсъствие от националния тим на своята страна.

Италия е сред съперниците на България в европейските квалификации и в следващите дни отборът има мачове с Азербайджан и Малта.

Грациано Пеле бе част от съставите на Италия до 20 и до 21 години по-рано в кариерата си, но не бе викан при мъжете, заради бледото си представяне на клубно ниво. Въпреки, че вкара 50 гола в Холандия с екипа на Фейенорд, но пак не получи повиквателна за представителния тим на Италия.

След силното си представяне на Саутхемптън в Англия обаче 29-годишният нападател попадна в състава за европейските квалификации. Пеле отбеляза четири гола в седем мача и е амбициран да използва шанса, даден му от селекционера Антонио Конте.

„Аз съм позитивен човек. Рядко обвинявам някой друг за него, което не съм направил добре. Мина много време от последната ми повиквателна за Италия и вината е единствено моя. Сега съм абсолютно готов и физически, и психически. По-добре късно, отколкото никога. Изпитвам много специални чувства да съм отново в националния тим. Чудесно е, че съм тук“, сподели Грациано Пеле.