Легендата на Ювентус Павел Недвед смята, че връщането на Антонио Конте начело на тима ще придаде нужната „световна класа“, от която отборът се нуждае.

Специалистът бе наказан да не води тима заради участието си в големия скандал със залагания, който избухна през лятото, но след това санкцията му бе намалена и утре при гостуването на Палермо той ще изведе играчите си за първи път през сезона.

„Безгрижните дни за футболистите на Юве приключиха“, пошегува се Недвед. „Като играч не бих искал Конте да ми крещи от скамейката. Ако говорим сериозно обаче, в Италия наказаха треньор от световна класа, а с неговото връщане ще стане още по-трудно за когото и да е да ни спре.“

„Моите комплименти към играчите, които показаха, че могат да се справят и без него. Познавайки Конте, знам, че той е страдал много, докато е наблюдавал отбора отстрани, но му желая да остави всичко зад гърба си и да гледа към бъдещето“, каза директорът в Юве.

„Като играч така и не спечелих Шампионската лига, макар че това бе сред целите ми, когато пристигна в Ювентус. Но ще бъде по-хубаво да докосна трофея като директор. Това е труден турнир, защото не можеш да продължиш в следващия етап, ако допуснеш дори само 20 слаби минути в двата мача. Иска ми се да избегнем Реал Мадрид, макар че не винаги фаворитът излиза победител. В елиминациите винаги ти трябва и малко късмет“, завърши Недвед.