Парма победи с 4:1 Месина в мач от 36-тия кръг на Серия А и се отдалечи от зоната на изпадащите. Джузепе Роси бе точен на два пъти за домакините, а по едно попадение добавиха Муслимович и Гасбарони. Ригано вкара почетното попадение в срещата.

Сиена също се отдалечи от опасната зона, след като записа домакинска победа с 2:0 срещу Емполи. Портанова бе точен в 11-та минута, а Макароне в 90-та. Червен картон от отбора на гостите получи Ванили.

В дербито на дъното Реджина и Киево завършиха 1:1 и по този начин усложниха допълнителното ситуацията си. Бриги откри резултата за гостите в 51-та минута, но само две по-късно Бианки изравни.

Ливорно победи с минималното 1:0 Сампдория. Победният гол вкара Филипини в 72-та минута. Фиорентина също записа успех само с един гол, след като сломи съпротивата на Каляри с ранен гол на Пацини в 7-та минута. Рома изненадващо падна с 0:1 от Торино. Единственото попадение в двубоя отбеляза Муци в 13-та минута.

Катаня и Милан завършиха 1:1. Зеедорф откри резултата в 5-та минута, но Спинези изравни в 61-та.

В истински спектакъл Интер победи с 4:3 Лацио. Пандев и Мутарели дадоха два гола преднина за гостите, но Креспо бе точен на два пъти и изравни резултата. Ледесма се разписа в 41-та минута и при резултат 3:2 за Лацио завърши първото полувреме. През втората част последваха попадения на Креспо и Матераци, а Сивиля бе изгонен от гостите.

Асколи победи с 3:2 Палермо. В 10-та минута Симплисио откри резултата в полза на гостите, но Будиански изравни в 24-та. Матушияк в 30-та отново даде гол аванс за Палермо, но последва пълен обрат чрез попаденията на Паолучи и Будански. От гостите бе изгонен Симплисио в 78-та минута.

Удинезе изненадващо загуби с 2:3 от Аталанта. Асамоа бе точен в 28-та минута, но Дзампаня изравни в 50-та от дузпа. Асамоа отново вкара за „фриуланите”. Тисоне изравни за гостите, а Кристиян Виери донесе победата, след като се разписа в 86-та минута.