Капитанът на Милан Паоло Малдини е готов и ще може да играе на финала в Шампионската лига срещу Ливърпул на 23 май. Защитникът се появи на терена вчера, при равенството на „росонерите” срещу Катания 1:1, след като не бе играл в четири мача заради контузия.

Болките в коляното притесняваха ветерана, че няма да може да играе в битката за трофея, но след 65 безпроблемни минути срещу Катания, самият Малдини обяви, че се чувства добре и е готов за двубоя в Атина.

„Чувствам се отлично и коляното не ме боли,” каза той пред италианските медии. „Мачът с Катания бе един добър тест, защото теренът бе много твърд. Но нямах проблеми. Оптимист съм и мисля, че ще играя в Атина. Наистина го очаквам с нетърпение.”

Въпреки че бе заменен по време на неделната среща, Малдини обясни, че това е било решено още преди нейното начало, защото треньорът Карло Анчелоти е искал да бъде сигурен.

„Смяната бе определена още в началото. Можех да играя до края, но сега не му е времето да се рискува,” допълни железният бранител.