Някои легендарни спортисти имат талант в повече от един вид спорт. В историята има много подобни примери за спортисти, които са имали успех на професионално ниво в различни дисциплини.

Такъв изглежда е и футболната легенда Паоло Малдини. Бившият изключителен защитник отдавна "окачи бутонките", но във вторник му предстои много специален дебют - в професионалния тенис.

Паоло Малдини се пуска в професионалния тенис

Оказва се, че легендата на Милан се справя отлично и на корта. Но как се стига до дебют в официален турнир и то от сериите "Чалънджър", последната стъпка преди турнирите на АТП? Малдини и неговият партньор на двойки Стефано Ландонио взеха участие в турнир, организиран от клуба Aspria Harbour. Именно на неговите кортове се организира и Чалънджъра, който се провежда в Милано през тази седмица.

49-годишният Малдини и 46-годишният Ландонио спечелиха надпреварата, а наградата е "уайлд кард" за основната схема на двойки на Чалънджъра. И така във вторник двамата ще се изправят в мач от първия кръг срещу специалистите на двойки Томаш Беднарек и Давид Пел.