Бившият футболист на Лацио Паоло Ди Канио разкритикува сериозно и някогашния си клуб и другия римски гранд Рома.

Според Ди Канио, двата клуба до такава степен са се вкопчили в битката един срещу друг, че не обръщат внимание на факта, че изостават много от останалите грандове.

"Проблемът е в това, че вие се смятате за крале в столицата, но завършвате сезона на шесто, седмо, осмо място, най-много четвърто-пето, но никога не печелите нищо важно. Това е провинциален манталитет," заяви Ди Канио. "За столичани е важно, но ако се концентрирате само едни върху други, никога нищо няма да спечелите, само ще започнете да ставате досадни. Това между Лацио и Рома е от много години, феновете са наясно."

Ди Канио се изказа и по въпроса с недоволните фенове на Рома по текущата трансферна политика на клуба, след продажбата на Салах, Рюдигер и Паредес.

"Знам, че в клуба няма да има гръмки трансфери, тъй като това не е в стила на Мончи. Той предпочита да търси млади таланти, които да се развиват в бъдеще. А феновете винаги искат повече. Рома завърши на второ място миналата година. Феновете не разбират защо има нов треньор, който сменя отбора, но това е дългосрочна перспектива," завърши Паоло Ди Канио.