Изпадналият Киево успя да открадне точка от борещия се за оцеляване Парма при домакинството си, завършвайки 1:1 в мач от 34-ия кръг на Серия „А”. Юрай Куцка даде аванс за „дуковете” с гол в края на първото полувреме на „Марк’Антонио Бентегоди”, Рикардо Меджорини изравни в 66-ата минута, за да донесе реално точката на „летящите магаренца”.

Така Киево записа в актива си 15 точки и е сигурен човек за второто ниво на италианския футбол, докато Парма с точката остава 15-и с 37, като оцеляването на тима в Серия А все още не е сигурно, тъй като 18-ия Емполи има 29 точки.

Тимът на СПАЛ Ферара почти си гарантира оцеляването в елита, като му трябва още една точка, за да го официализира, завършвайки равен – 1:1, срещу Дженоа в домакинството си.

Фелипе даде аванс на домакините в 36-ата минута с откриващо попадение, а Джанлука Лападула изравни в 56-ата за хикса на „Паоло Меаца”.

Така СПАЛ регистрира 39 точки и е 12-и след 34 кръга, докато Дженоа е с четири позиции(16), а и точки(35) зад неделния си опонент, като статутът на Дженоа в елита далеч не е сигурен.