Ветеранът Джанлука Палиука е на готова да отхвърли офертите на два клуба от английската Висша лига, тъй като очаква да се завърне в Серия А.

 

Бившият национален вратар на Италия в момента е свободен агент, след като контрактът му с Асколи изтече в края на миналия сезон и той не пожела да го поднови, тъй като тимът изпадна в Серия Б.

 

„Преговаряме с два английски клуба, но Джанлука се колебае” – заяви агентът на играча Винченцо Рисполи – „Той наистина няма голям опит в чужбина и би предпочел да остане в Италия, ако е възможно.”

 

„Два отбора от Серия А проявяват интерес, но те ме помолиха да не казвам кои са, тъй като това ще разконцентрира на настоящи им вратари.”

 

„Палиука не е играл, така че очевидно си е отпочинал. Той иска да играе, все още тренира здраво и не мисли за отказване от футбола в момента, като дори не обмисля тази възможност. Може би ако не получи добра оферта, може да окачи ръкавиците, но той не играе за пари”, разясни Рисполи.

 

През декември Джанлука Палиука ще навърши 41 години. Той е играл за Сампдория, Интер, Болоня и Асколи, и има 39 мача записани с екипа на Италия в периода 1991-1998 година, като е бил в състава на Скуадра aдзура на три световни първенства.