Ювентус може да привлече вратаря с най-много мачове в Серия А Джанлука Палиука, ако контузията на титулярния страж Джанлуиджи Буфон се окаже сериозна.

Буфон изпитва болки в гърба, като се очакваше те да отминат за не повече от седем дни и той да е на линия за мача Ливорно, но той не се възстанови и ще пропусне утрешното гостуване.

„Гърбът ми ще ме спре да играя в Ливорно и ще бъда принуден да гледам съотборниците ми по телевизията” – каза вратарят на Юве.

„Състоянието ми се подобрява и вече се надявам да съм готов за мача за купата срещу Интер в средата на седмицата”, добави Буфон.

Лекарският щаб на Ювентус обаче се опасява, че проблемите може да не са само в гърба, а да става въпрос и за херния. Ако съмненията се потвърдят, Буфон ще бъде опериран.

В момента втори вратар на Старата госпожа е не особено известния Емануеле Беларди, който през този сезон е играл само в турнира за Купата на Италия.

За момента като вариант пред Клаудио Раниери за заместник на Буфон, освен 41-годишният Палиука, който в момента е без отбор, е и Антонио Миранте, който е преотстъпен на Сампдория, но може по-спешност да бъде върнат в Торино.