Палермо победи Наполи с 2:1 в последния двубой от 23-я кръг на италианската Серия А. Дербито срещна два тима с амбиции за зона УЕФА, но домакините се оказаха малко по-класния отбор на „Барбера”. И Палермо, и Наполи се целеха в трите точки, които да прекъснат негативните серии и да дадат нов тласък напред. Гостите обаче за пореден път бяха твърде неубедителни далеч от дома и продължават да нямат победа от октомври насам.

Завърналият се в игра за Палермо Фабрицио Миколи бе в основата на успеха, като изработи и двете попадения. Първото от тях падна само след 110 секунди игра. Миколи спечели корнер, центрира и за Джулио Милячо остана лесното – да прати топката във вратата на неориентирания Салваторе Ароника.

Още в 14-та минута домакините успяха да удвоят преднината си. Миколи остави Паоло Канаваро зад гърба си с поредица финтове и прати топката към Фабио Симплисио, който само я добави от няколко метра в мрежата.

Валтер Гаргано можеше да намали от пряк свободен удар малко по-късно, но изстрелът му мина на сантиметри от страничната греда на вратата, пазена от Марко Амелия. Все пак това стори Марек Хамсик, който се разписа в 43-та минута за 2:1.

Наполи се опита да се върне в мача след почивката, но Амелия отказа шутове на Мануеле Блази, Чезаре Бово, а Лавеци удари гредата над стража.

Палермо успя да удържи преднината си до края на двубоя и взе ценни три точки в борбата за предни места. В момента тимът е седми с 35 точки, а Наполи е на девета позиция с 34, след Каляри със същия актив.