Палермо изрита в пакет треньора и спортния директор

Диего Лопес източник: Gulliver/Getty Images

Диего Лопес източник: Gulliver/Getty Images

Борещият се за оцеляване в Серия А Палермо съобщи, че е получил и приел оставката на спортния директор Никола Салерно и е уволнил наставника Диего Лопес.

Още вчера тръгнаха слухове, че Салерно е готов да се оттегли от длъжността си заради слабите резултати на „розанерите“ и все по-реалната заплаха от изпадане. За уругвайския треньор също се знаеше, че бъдещето му неясно, затова освобождаването му не изглежда чак толкова нелогично.

„Получихме и приехме оставката на спортния директор Салерно, като му благодарим за това, което даде на клуба“, гласи официалното обявление на президента Пол Бакалини.

Съдбата пред треньора на Чочев - обвита в мъгла

„Не можем да си позволим поведение на пораженци в оставащите мачове до края. Дължим го на себе си, на феновете и на престижните цветове, които отборът ще брани до смърт в оставащите 7 мача. Наследих състав, който преминаваше през тежък период и се опитвам да направя всичко, за да разтърся основите и да вдигнем отново главите високо.“

„По тази причина предложих на футболистите премия при оцеляване. Това трябва да е достатъчно силен сигнал от страна на клуба колко много вярваме в постигането на тази цел. Ще ни трябва солиден тласък, имаме нужда от промяна и да играем като отбор.“

„На последно място ние решихме да освободим Диего Лопес от задълженията му на треньор. Той наследи тежка ситуация и му благодарим за усърдната работа“, добави още Бакалини.

От началото на сезон 2016/2017 това е петият път, в който сицилианците правят треньорска рокада.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Палермо Ивайло Чочев

Италия