Новото попълнение на Бока Хуниорс Пабло Даниел Освалдо повдигна леко завесата около причините, които доведоха до изритването му от Интер.

Нападателят бе пратен в аржентинския гранд, след като изпадна в немилост пред треньора Роберто Манчини. Темпераментният италиански национал бе възпрян от свой съотборник, за да не налети на Мауро Икарди в дербито срещу Ювентус. Последва двудневно отсъствие от тренировките, което още повече утежни положението му.

„Винаги съм казвал, че ако напусна Интер, ще го направя само заради Бока. Хората не ми вярват и дори ме наричат „лъжец“ в социалните мрежи. За мое щастие най-накрая съм тук“, каза Освалдо пред вестник „Оле“.

„Имах много оферти от Италия, от Европа и от тимове от по-скромни първенства, които ми предлагаха много пари. Аз обаче чаках Бока.“

„Тук в Аржентина много хора казват, че напуснах Интер, защото не се справях добре... Истината е, че имам по-добър резултат от Икарди по отношение средния брой голове на игрова минута. В Интер проблемите ми бяха извън, а не на терена. В крайна сметка дискусията с Икарди не беше по-различна от останалите, всичко беше преувеличено. Нямам проблем с Икарди. Това не беше главната причина, поради която си тръгна, но нямам интерес да я разкривам. Определено обаче не беше заради Икарди“, допълни Освалдо.