Основният преследвач на Ювентус в Серия А – Наполи може да бъде наказан с отнемане на 2 точки от актива си, след като властите разследват пореден скандал с уговорени мачове в лагера им.

Третият вратар на неаполитанците Матео Джанело призна, че е направил неуспешен опит да уреди срещата със Сампдория на 16 май 2010 година.

Според думите му тогава той се обърнал към капитана Паоло Канаваро и Джанлука Грава, като им предложил да участват в схемата, но бранителите отказали.

От своя страна всеки от тях пък отрича да е водил подобен разговор с Джанело, затова няма как да бъдат подведени под отговорност, че не са съобщили на властите. И Канаваро, и Грава и са стартирали съдебни дела срещу Джанело заради твърденията му.

Въпреки че опитът на вратаря е пропаднал, от актива на Наполи може да бъдат отнети 2 точки като наказание за това, че са отговорни за поведението на Джанело.

Делото по случая започва в понеделник, а неаполитанците ще имат два избора пред себе си. Ако Джанело сключи сделка с прокуратурата и признае вината си, санкцията може да бъде намалена до 1 точка. Ако обаче това не се случи, 2 точки ще бъдат отнети от актива им, а клубът може да обжалва решението на следващи инстанции с опцията дори да го сведе до глоба.