Италианската легенда и световен шампион от 1982 година Паоло Роси почина на 64 годишна възраст. Тъжната новина съобщи телевизия RAI Sport, за която Роси работи като анализатор в последните години. Впоследствие съпругата на бившия футболист също потвърди скръбната вест.

„Толкова тъжна новина – Паоло Роси ни напусна”, обяви водещият Енрико Вариале, без да назовава причината за смъртта на бившия носител на Златната топка. „Незабравимият Паблито, който накара всички нас да се влюбим в лятото на 1982 година и който бе прекрасен и компетентен колега в RAI в последните години”, каза още той.

Малко по-късно, съпругата на Роси – Федерика Капелети публикува снимка на двамата в социалните мрежи и написа „завинаги”.

Паоло Роси има две титли на Италия, европейска купа и Купа на Италия в четирите си години в Ювентус. Името му обаче се помни повече за националния тим на Италия. Той изведе нерадзурите до световната титла през 1982 година, вкарвайки цели шест попадения в турнира, включително хеттрик срещу Бразилия и гол във финала срещу Западна Германия за успеха с 3:1.