Изпадналият Палермо, където се изявява българският национал Ивайло Чочев, ще играе на максимума от възможностите си срещу Емполи в последния решителен 38-и кръг на Серия А. Това обеща наставникът на сицилианци Диего Бортолуци.

„Розанерите” от няколко седмици вече са наясно, че през следващата кампания ще играят във втория ешелон на италианския футбол. Там обаче може да ги последва и днешният им съперник, ако не успее да спечели гостуването на „Ренцо Барбера”.  Емполи е 17-и с 32 точки или иначе казано – първият тим над чертата. От негова грешна стъпка може да се възползва Кротоне на Александър Тонев, който е 18-и с точка по-малко в актива си. Кротоне трябва да гони победа при домакинството си над Лацио, като ще се надява на помощ от Палермо.

„Професионализмът е преди всичко останало”, зарече се треньорът на сицилианците Бортолуци. „Трябва да изиграем нашия си мач и да не мислим какво се случва около нас в класирането. Нужно е да защитим леката позитивна серия у дома.”

„Още една спечелена точка или още един отбелязан гол ще си бъдат постижение предвид начина, по който се развиха нещата. Мислим само как да завършим сезона добре. Доста погледи са вперени в нас, затова ще дадем 100 процента”, добави наставникът.