Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани разкри, противно на спекулациите появили се в италианските медии, че „росонерите” нямат интерес към привличането на Алесандро Дел Пиеро от Ювентус.

Проблемите, който футболистът има с ръководството на „старата госпожа” относно новия си контракт, бяха причината да се появят спекулациите, че той ще напуска тима. От торинския гранд не са готови да поемат исканата заплата от 4,5 милиона годишно.

„Не виждам причина, поради която Дел Пиеро не може да дойде при нас, когато договорът му изтече”, каза наставникът на Милан Карло Анчелоти.

„Ако Дел Пиеро подпише с нас, ще сме много щастливи”, заяви Неста.

Галиани обаче разсея всички съмнения относно бъдещето на Дел Пеиро, поне що се отнася до „росонерите”: „Мога да кажа само, че той не влиза в плановете на Милан. Преди известно време Анчелоти подхвърли, че би подписал с него, но това бе по-скоро като шега и тогава му казах да внимава с подобни коментари.”

„Можехме да го вземем, когато играеше за Падова, но тогава бе прекалено скъп и от Юве го купиха”, завърши вицепрезидентът на Милан.