Никой от Лацио не е търсил Джанфранко Дзола, който напоследък бе спряган от италианските медии за нов треньор на римляните, разкри неговият агент Фулвио Маруко.

Орлите, които завършиха сезона в Серия А на 4-о място, бяха напуснати от досегашния си наставник Еди Рея и в момента ръководството на клуба обмисля кой да поеме тима.

„Не сме говорили с Лацио от февруари“, заяви Маруко. Още тогава Рея бе подал оставка, но в крайна сметка бе убеден да остане и до назначаването на негов заместник не се стигна.

„Прочетох статии за срещи и списък с играчи, които Дзола иска, но това не е възможно, защото не е имало никакви преговори.“

„В действителност, вероятността за негово преминаване в Лацио намалява“, добави агентът на Джанфранко Дзола, който не е водил отбор от 2010 година, когато бе освободен от Уест Хем.

Сред вариантите за нов треньор на Лацио е и бившият футболист на небесносините Роберто Ди Матео, в случай, че италианецът не остане начело на Челси, където за само няколко месеца спечели Купата на Англия и Шампионската лига.