Нападателят на Ювентус Карлос Тевес по всяка вероятност ще си тръгне от лятото. Това призна спортният директор на "старата госпожа" Джузепе Марота в специално интервю за "Спортмедиасет". 

Аржентинецът е обвързан с "бианконерите" до края на следващия сезон, но из цяла Европа се говори за засилен интерес към него. Той е искан от Атлетико Мадрид, ПСЖ и родния му клуб Бока Хуниорс. 

"Да, вероятността Карлос да си тръгне е огромна, но не бих искал да я определям в проценти. Само ще кажа, че е по-вероятно да си тръгне той, отколкото Андреа Пирло. Тевес е огромен професионалист и ние му дължим много."

"Знаем каква е ситуацията около него и не можем да си позволим да протакаме повече. Трябва да има окончателно решение възможно най-скоро. И ще има такова, но какво, ще разберете сами", сподели Марота. 

В Испания са категорични, че аржентинецът ще поеме в посока Атлетико Мадрид. Дори местните медии твърдят, че Тевес си е купил имение в испанската столица, но Марота засега не дава конкретика. 

"Имаме страхотни връзки с колегите от Атлетико и много се уважаваме с тях. Но досега не сме имали контакт за трансфер на когото и да било, камо ли за Тевес", беше краткият коментар на Марота по темата. 

Той успокои феновете, че другият основен нападател Алваро Мората няма да бъде продаван през лятото. В последните дни се появиха информации, че може да се върне в родния си Реал Мадрид, но такова нещо няма да се случи и ще продължи кариерата си в италианския шампион.