Ръководството на Ювентус е готово да отправи оферта за играча на Арсенал Матио Фламини, потвърди спортният директор на „старата госпожаАлесио Секо.

Фламини се нареди сред най-добрите бранители в Европа с изявите си през настоящия сезон, като доби голяма популярност специално в Италия след мачовете от Шампионската лига между „топчиите’ и Милан.

Бъдещето на френския защитник на „Емирейтс” обаче изглежда е под голям въпрос, тъй като контрактът му изтича през юни, което означава, че той ще може да премине в друг отбор като свободен агент.

Бившият играч на Марсилия отказа нов договор от Арсенал, който би увеличил годишното му възнаграждение от 1 на 2 милиона евро.

Връзката между Юве и Фламини датира от доста време, макар че Арсен Венгер публично заяви миналия месец, че е получил обещание от страна на „бианконерите”, че няма да отправят оферта за бранителя.

Ситуацията изглежда се е променила в последно време, а Секо заяви: „Не сме отправили официално предложение за него все още, но обмисляме, какво точно да направим.”