Италианският национал Пабло Освалдо не се стърпя и отвърна на критиките по свой адрес. Острието на Рома от известно време има проблеми с част от привържениците на отбора, които се обърнаха срещу него, когато той избута Франческо Тоти, за да изпълни дузпа срещу Сампдория.

Оттогава клубните шефове също го нарочиха, като се говори, че той вече е поставен в трансферната листа на „джалоросите“ за през лятото. Днес пък част от медиите на Апенините излязоха с информации, че столичани са готови да се разделят с него, ако получат 10 милиона евро.

„Това, което ме ядосва най-много, е, че хората хем мислят, че не се влагам достатъчно, хем пък съм играел с голямо напрежение“, заяви Освалдо. „В момента не е лесно, защото допускам доста грешки. Аз съм нападател и живея за головете, така че когато не вкарвам, все едно нищо не правя.“

„В същото време някак не ми се връзва да чета за негативния си сезон, а веднага след това как Челси, Тотнъм и Ювентус ме искали. Ако съм толкова зле, защо ме свързват с тези клубове? Ако те се интересуват, тогава все нещо съм направил като хората.“

„Признавам, че на моменти не се държа по правилния начин и това не ми помага. Като цяло очаквах да съм отбелязал малко повече голове до този момент, но дори и така съм доволен от представянето си“, завърши Освалдо.