Представящият се неубедително през този сезон тим на Лацио бе разтресен от две оставки след отпадането от Интер в полуфинала за Купата на Италия - турнирът, който беше последен шанс на римляните да се класират за Европа.

Стадион Олимпико напускат спортният директор Валтер Сабатини и генералният секретар Джампиеро Персичети.

Причина за срива вероятно е голямата разлика между високите очаквания в началото на сезона след третото място през миналата година и участието в Шампионската лига и получилият се срив през това първенство.

Персичети е хвърлил своята оставка след поредица разправии с президента Клаудио Лотито, следвайки примера на отговарящия за трансферите Сабатини, който бе набеден за проваленото преминаване на Олимпико на стража на Ривър Плейт Хуан Пабло Карисо.

Именно вратарските греши причина за повечето провали на Лацио през сезона. Привлеченият уругваец Нестор Муслера направи срамни пропуски при няколкото си изяви за орлите, което наложи в рамката на гредите да застане 44-годишният Марко Балота.

Два кръга преди края римляните са на 13-о място, като пълен хаос е обхванал тима от Олимпико преди мача с Дженоа през уикенда, твърдят медиите в Италия.