Отборите на ПСВ Айндховен и Фиорентина преодоляха своите съперници без особени трудности и намериха място на осминафиналите в турнира за Купата на УЕФА.

Холандският тим преодоля Хелзингборг с 2:1 в срещата-реванш и с общ резултат 4:1 намери място в следващия етап от надпреварата. Гостите вкараха и двете си попадения през втората част на двубоя, въпреки че видимо превъзхождаха своя противник почти през цялото време.

Майк Зоневелд изведе своите напред в 47-та минута. Доминацията на холандците продължи и в следващите минути и съвсем закономерно се стигна до още едно попадение в мрежата на домакините. В 65-та Данко Лазович доведе и малкото фенове на стадиона, подкрепящи ПСВ до пълен екстаз, след като направи резултата 2:0. До края на срещата Хелзингборг имаше сили да отбележи едно единствено попадение, с което до някаква степен да се опитат да се реваншира на привържениците си.

В 81-та минута Леандро Кастан вкара, за да отсрами тима си за крайното 1:2, което обаче прати ПСВ на осминафиналите за Купата на УЕФА срещу Тотнъм, който надигра Славия Прага.

В друга среща от 16-финалите Фиорентина постигна победа с 2:1 над Розенборг и намери място в следващия етап. Първата среща между двата отбора завърши при 1:0. Виолетовите откриха чрез Фабио Ливерани в 37-та минута, а резултата покачи Даниеле Кача в 80-та. Единственото попадение в двата мача за Розенборг вкара Коне в 88-та минута на срещата. Така най-вероятният съперник в осминафиналите на Фиорентина ще бъде тимът на Евертън.